Karadeniz Turu Ordu-Boztepe-Teleferik, Giresun-Zeytinlik Mahellesi 2017 Mayıs

Ordu-Boztepe-Teleferik, Giresun-Zeytinlik Mahallesi 14-15 Mayıs 2017 Pazar-Pazartesi

Karadeniz turumuzda Samsun Vezirköprü'den sonraki durağımız Ordu.
Ordu'ya gelmeden önce gün içerisinde Ordu Öğretmenevi'nden yer ayırtıyoruz.Kişi başı 75 TL Oda+Kahvaltı sonraki günlerde kaldığımız Öğretmenevi fiyatları daha makuldü.

Orduya ulaştığımızda hava kararmıştı amacımız hava kararmadan teleferiğe binip hava karardıktan sonra inip hem gündüz hemde gece Boztepe'den şehri izlemekti, ama nasip değilmiş :) Öğretmenevi merkezde ve teleferik istasyonuna çok yakın olduğu için önce teleferiğe binmek üzere istasyona yakın bir yere arabamızı rahatça park ettik. İstasyondan Boztepe gidiş dönüş kişi başı Tam 8 TL,(öğrenci daha uygundu). Ve rengarenk ışıklı Teleferiklerden birine hiç sıra beklemeden bindik. Kapı kapanınca bir sessizlik oluştu ve şehrin  üzerinden yavaş yavaş tırmanışa geçmeye başladık.Herhalde Ordu'da otursam canım sıkıldığı zamanlar tek başıma teleferiğe binerdim diye düşünmedim değil :)
Şehrin ışıkları giderek küçülmeye başladı ve zirveye ulaştık.Şehir manzarasını biraz  izledikten sonra teleferiğe tekrar bindik ve aşağıdaki istasyonda indik.Eminim gündüz yetişmiş olsaydık gece ve gündüz görmek daha farklı olabilirdi.

 


    Aracımızı park ettiğimiz yerden alıp Ordu Öğretmenevine geçtik.Öğretmenevi geçen teleferiklerin çok yakınında eğer burada kalacak olursanız mutlaka teleferikleri  gören taraftan oda rica edin derim :)








 Öğretmenevi temizdi, çatı katında deniz manzaralı kahvaltısı da fena değildi.Zaten karadeniz gibi sürekli gezeceğiniz bir tura çıktıysanız konaklamada en önemli şeyler temiz bir oda ve duş.Geriye kalan şeyler odaya kendinizi attığınızda önemsiz kalıyor.Yorulduğunuzu odanıza geldiğinizde anlıyorsunuz.Erkenden uykuya geçiyoruz daha gidilecek çok yer var :)






Sabah erkenden kahvaltımızı yapıp yola düşüyoruz. İlk durağımız Giresun Zeytinlik Mahallesi.

Zeytinlik Mahallesi İle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

İnceden inceden  yağmur yağarken tarihi evler arasında dolaşıyoruz.Bol bol Fotoğraf çekiyoruz.
Mahalleye çok yakın cadde üzerinde eski bir dondurmacı olduğunu okuduk bulduk da ama kapalıydı.:)
Bir sonraki durağımız.
Çal Mağarası Trabzon Düzköy tıklayınız.



      Fotoğraflardan bazıları.I phone 5s ile çekildi :))






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadeniz Turu -Samsun-Vezirköprü-Sahinkaya Kanyonu 2017 Mayıs

Karadeniz Turu Trabzon-Sera Gölü - Zigana Yörük Çadırı 2017 Mayıs