Karadeniz Turu -Samsun-Vezirköprü-Sahinkaya Kanyonu 2017 Mayıs

Samsun-Vezirköprü-Şahinkaya Kanyonu   14 Mayıs 2017 Pazar

     Karadeniz turumuzda ilk durağımız Samsunun - Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya kanyonu oluyor. 
     Vezirköprü, Ankara-Samsun yolunda Havza ilçesinden dönüş yapılarak 25 km sonra gelinen Samsun'un bir ilçesi. İlçe merkezini Kastamonu - Boyabat yönüne doğru 1 km geçtikten sonra Adatepe, Oymaağaç köylerine giden yol ayrımından dönüyoruz ve bu köyler üzerinden yaklaşık 15-20 km. gittiğimizde yarım saatlik dikkatli bir araç sürüşünden sonra baraj kıyısına ulaşıyoruz. Yandex navigasyon yolu barajın kıyısına kadar götürmüyor fakat yol yeni yapıldığı için barajın kıyısına, tekne turunun başlangıcına kadar yol var.
Dikkat: Bu 15-20 km.lik yola kanyonu turizm açısından canlandırmak adına Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni asfaltlama çalışması yapılmış. Ancak yolun dar, yokuşlu ve virajlı olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca köy yollarından geçerken traktörlere ve hayvanlara dikkat etmelisiniz.
Baraj kıyısına ulaştığımızda bizi böyle bir görüntü karşılıyor. Aracımızı park etmek için özel bir otopark yoktu. Ancak yol kenarlarına rahatlıkla bırakabildik. Simit satan küçük bir esnafın dışında karnınızı doyurabileceğiniz bir tesis de henüz kurulmamış. Bu nedenle aç gitmemenizi tavsiye ederim. Tekne gezintisi sırasında atıştırabileceğiniz, kabuksuz kuruyemiş benzeri şeyleri yanınızda bulundurmanızda fayda var :)                                                               Şunu da  belirtmeliyim ki, mutlaka tuvalet ihtiyacınızı karşılayıp gelmelisiniz, keza tuvaletler çok bakımsız ve kullanılamaz durumdaydı.
 Gelelim tekne turumuzaaa. Pazar günü gittiğimiz için kanyon kalabalıktı. Küçük tekneler doldukça kalkıyor. Bu nedenle kanyonu gezmek için bir tekne beklemek zorunda kalmadık. Kişi başı 10 tl kanyon turu ve çay sınırsız:) Fiyat gayet makuldu. 
Bizim şansımıza "Çataloğlu Kanyon Turu" teknesi denk geldi. Hava bulutlu olduğu için yağmur yağma olasılığı yüksekti ve teknenin kapalı bir bölümü olması nedeni ile şanslıydık. Tekneye bindikten 15 dakika kadar sonra doldu ve hareket ettik. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 Kanyonda bu tarz küçük teknelerle geziyorsunuz...
Yaklaşık yarım saat süren tekne turumuz başlıyor...
Tur boyunca şükretmenize neden olacak görüntülerle karşılaşıyorsunuz. Gerçekten tam bir doğa harikası... Şahinkaya kanyonu kızılırmak üzerindeki en dar ve en uzun geçitmiş. Yaklaşık 2.5 km. uzunluğundaki kanyonda su derinliği 80 metreye kadar ulaşılabilmekteymiş. 
Suyun rengi muhteşemdi.Sessizlik.... Bizim gibi büyük şehirden gelmiş, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılmışsanız ruhunuzu okşuyor.Ah birde teknedeki çalışanlar bangır bangır Ankara havası açmasalardı.
Neyse ki doğanın güzelliğinden hiçbir şeyi umursamıyorsunuz. 






Tekneye bindiğimde '' Şu güzelliği yağmur altında da huzurla seyredebilsem''  demeye kalmadı tekne hareket ettikten 5 dk sonra yağmur yağmaya başladı :)) Mevsim nedeni ile yağmurluğum yanımda olduğu için giyip teknenin en önünde gözlerimi kapadım. Esen serin rüzgarı , yüzüme çarpan serin yağmur sularını ve havanın  o muhteşem kokusunu tarif edecek kelime bulamıyorum....
Bunlarda telefonumla çekmiş olduğum diğer fotoğraflar.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadeniz Turu Trabzon-Sera Gölü - Zigana Yörük Çadırı 2017 Mayıs

Karadeniz Turu Ordu-Boztepe-Teleferik, Giresun-Zeytinlik Mahellesi 2017 Mayıs