Karadeniz Turu Trabzon-Sera Gölü - Zigana Yörük Çadırı 2017 Mayıs

Karadeniz Turu Trabzon-Akçaabat -Sera Gölü - Zigana Yörük Çadırı 15 Mayıs 2017 Pazartesi

Trabzon-Düzköy-Çal Mağarasına uğradıktan sonra Akçaabat Ögretmenevinden yer ayırtıyoruz.Ardından Akçaabat'da bulunan Sera Gölü için yola koyuluyoruz.


Sera Gölü Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine 8 Km mesafede. Sera Gölü etrafında 3-4 civarı restoran mevcut.Göl içerisinde bu restoranlardan kiralanan pedallı küçük teknelerle gezebiliyorsunuz.Akçaabat ilçesine çok yakın olduğu için gidip görmenizde fayda var.Biz Gölün sağ tarafında kalan PİRALİ Restoran da Öğle yemeği yedik Akçaabat köfte, Saç kavurma, Kuzu pirzola, 2 kişilik Kuymak, 2 meze ikram, Fındıklı Baklava İkram , 2 Hamsiköy sütlacı ( pazartesi, çarşamba, cuma günleri Hamsiköy'den geliyormuş.), ve  bir demlik çayla 4 kişi doyduk ve 124 TL hesap ödedik. Saç kavurmayı ben çok beğendim. Köfte, kuymak, pirzola fena değildi. Hamsiköy sütlacı 1 tane istemeye istemeye tadına bakmak için söyledik , o kadar lezzetliydi ki 1 tane daha söyledik :)) Fındıklı baklava sıcak geldi oda lezzetliydi.Restoran temizdi.Göl kıyısında açık ve kapalı alanları mevcut.Garsonlar ilgiliydi.Gölde bulunan ördekleri beslemekte keyifliydi.Bizim gibi büyük şehirden gelip gürültüden sıkıldıysanız ve acıktıysanız huzurlu bir öğle yemeği için ideal ;) 

Sera Gölünden sonra durağımız Akçaabat merkezine çok yakın Öğretmenevi.Fotoğrafta da olduğu gibi denizi karşıdan gören eski bir konaktan Öğretmenevine dönüştürülmüş gayet temiz, bahçesinde ağaçların altında sabah  kahvaltı yapabileceğiniz masaları olan, sivil kişi başı 50 TL makul  ücreti ile  oda + kahvaltılı Ögretmenevi, Burada eşyalarımızı yerleştirip dinlendikten sonra akşam  Akçaabat merkezinde Zigana Yörük Çadırına gidiyoruz. Manzarası güzelmiş fakat sis ve karanlık olduğu için biz pek birşey göremedik :) Sıcak samimi bir ortamı var. Demlik çay ve sınırsız patlamış mısır eşliğinde karadeniz müziklerini canlı dinleyip horon tepebileceğiniz bir yer. Zemin tahta olduğu için horon tepilirken demliğinizi tutmayı unutmayın :) Bizim şansımıza hafta içi olmasına rağmen 3-4 toplu grup vardı.Bu gruplardan bir tanesi yeni nişanlı karadenizli bir çiftin arkadaşları olduğu için bol bol değişik türlerde horon tepilmesini izledik :) Sınırsız patlamış mısır, demlik çay ve canlı müzik için standart konsept kişi başı 20 TL ücret ödedik.Bu vesi ile de 4-5  kadar arap turistin horon tepmeye çalıştığına da şahit olduk :))
Akçaabat Öğretmenevi oda




 Akçaabat Öğretmenevi 
 Akçaabat-Sera Gölü PİRALİ Restoran
 PİRALİ Restoran-Hamsiköy Sütlacı
 Akçaabat Zigana Yörük Çadırı-Horon 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karadeniz Turu -Samsun-Vezirköprü-Sahinkaya Kanyonu 2017 Mayıs

Karadeniz Turu Ordu-Boztepe-Teleferik, Giresun-Zeytinlik Mahellesi 2017 Mayıs